Ajankohtaisia tiedotteita

LOPPIAISLOHI 2020 - TORISEVA

HUOM. kisa siirretty jäätilanteesta johtuen varapäivältä 25.1.2020 --> 1.2.2020!

Tiedotus 18.1.2020

Talvi ei todellakaan ole edennyt toivotulla tavalla. Normaaalisti tähän aikaan vuodesta pakkanen paukkuu, mutta nyt kelit ovat olleet pääasiassa vesikeliä, pienten yökylmien seurana. Tällä on ollut suora vaikutus kilpailun aikataulumuutoksiin, niin harmittavaa kun se onkin kisoja odottaville, kuin järjestäjille.

Suunnitellulle varapäivälle 25.1. mennessä on luvattu pientä pakkasta, mutta se ei valitettavasti riitä vahvistamaan jäätä tarpeeksi. Odotettavissa olevan pilkkijämäärän vuoksi katsoimme paremmaksi siirtää kisapäivää varmuuden vuoksi viikolla eteenpäin helmikuun alkuun lauantaille 1.2.2020

Ennusteet lupaavat kylmenevää helmikuuta edeltävälle viikolle. Ei mitään kovaa pakkasta, mutta keskilämpötila näyttäisi pysyvän koko viikon pakkasen puolella. Toivotaan, että näin myös toteutuu. Tulemme vielä jäädyttämään lähtöaluetta kantavuuden varmistamiseksi. Tähän mennessä se ei ole onnistunut. Jää on tällä hetkellä lumeton, mikä on hyvä vahvistumista ajatellen. Olemme luottavaisin mielin, että kisat pystytään järjestämään tuolloin.

Torisevan pohjoispäähän pystytetty teltta toimii kisakeskuksena, sieltä saa myös makkaraa ja lämpimää juotavaa, joita tarjoillaan lisäksi jäällä pilkkimisen lomassa. Kylmän yllättäessä voi järven molemmissa päissä olevilla laavuilla käydä nuotioilla lämmittelemässä. Puucee sijaitsee järven keskipaikkeilla.

Pysäköintialueena on järven eteläpäässä oleva sivutie, joka kulkee kantatie 66:n suuntaisesti. Paikoitukselle ohjataan etelän puoleisesta liittymästä, joka lähtee Keskinen Torisevan puolesta välistä. Kts.kartat. Kt.66:lla on ohjaus opastetauluin pysäköintialueelle.

Kilpailutoimikunta on valmiina huolehtimaan kilpailijoiden viihtymisestä ja toivottaa kaikki osallistujat tervetulleiksi Torisevan pilkkikauden avaavaan Lohi-pilkkikisaan 1.helmikuuta 2020. Annamme seuraavan tiedotuksen viikon 5 alkupuolella, silloin säätiedotuksen ennustettavuuskin on jo varmemmalla pohjalla kisaa ajatellen.

Seuratkaa tiedotuksiamme.

Yläinen Toriseva on edelleen rauhoitettu Lohi-pilkkikisaan 2020 saakka.

VUK kilpailutoimikunta

Tiedotus 28.12.2019

Jouduimme siirtämään Loppiaislohi-kisan varapäivälle lauantaille 25.1.2020 klo 10-14.

Nämä pari pakkaspäivää eivät riitä vahvistamaan jäätä riittävästi. Ennusteen mukaan keli lauhtuu plussan puolelle ennen vuodenvaihdetta eikä riittäviä pakkasia ole tiedossa ennen Loppiaista. Jään vahvuus vaihtelee, ollen ohuimmassa kohtaa ennen pakkaspäiviä vain 8 cm. Vahvistuminen on kuitenkin päässyt hyvin vauhtiin ja tarvittaessa vahvistamme jäätä taataksemme turvalliset olosuhteet kilpailupäiväksi.

Torisevan rauhoitusaikaa jatketaan kilpailuun asti.

Annamme seuraavan tiedotuksen viikon 3 loppupuolella.

VUK kilpailutoimikunta

Tiedotus 22.12.2019

Ennuste Loppiaiseksi ei lupaa mitään hyvää jään vahvistumiseksi. Jääpeitettä on, mutta lisävahvuutta tarvitaan. Sääennusteet heilahtelevat vielä molempiin suuntiin, joten katsomme vielä joulun yli, miten sääolot kehittyvät.

Päätös kisojen pitämisestä Loppiaisena tai siirtämisestä varapäivälle 25.1. tehdään viikon 52 sunnuntaihin mennessä.

Nyt vain odotellaan.

Tiedotus 28.11.2019

Järvi on ollut rauhoitettuna viimeisen istutuserän jälkeen ja rauhoitus jatkuu kilpailupäivään saakka. Tällä hetkellä järvessä on jonkinmoinen jääpeite. Eilen satanut räntälumi sulaa pois vesisateen myötä.

Jään vahvistumista on odotettavissa, koska pikku pakkasta on luvassa joulukuun ennusteissa. Toivomme parasta ja seuraamme tilannetta.

Kilpailutoimikunta tiedottaa tarkemmin kilpailusta viikosta 51 lähtien. Seuratkaa ilmoitteluamme.

VUK Kilpailutoimikunta

Loppiaislohi 2020

Virtain Urheilukalastajat ry toivottaa teidät tervetulleiksi Yläinen Torisevalle perinteiseen Loppiais-lohikisaan ja pilkkikauden avaukseen lauantai 25.1.2020

Kilpailuaika on 10-14

Osallistumismaksut ovat sarjoittain:

Miehet 20 €, Naiset 20 €, nuoret alle 15v 10 €

Kilpailukalat: kirjolohi, siika

säännöt

Huom. jäävaraus

Yläinen Toriseva rauhoitettu 25.10.2019 alkaen loppiaslohikilpailuun 25.1.2020 saakka

©Virtain Urheilukalastajat     Toteutus: HD Markkinointi